RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Crestock.com

Profesjonelle skityver inntar bakken

Profesjonelle tyver stjeler utstyret mens du tar en pause i bakken.

Tyveri av kostbare ski er økende både i Norge og på skistedene i utlandet. Tyvene slår gjerne til mens eieren tar seg en kort pause på et serveringssted.

Skiene som stjeles er også mer kostbare enn tidligere. En oversikt fra Europeiske Reiseforsikring viser at gjennomsnittsprisen på ski som var stjålet i en periode fra slutten av januar til midten av mars i år, var 6.000 kroner. Enkelte skiløpere hadde mistet ski som var verdt opp til 12.000 – 15.000 kroner.

Profesjonelle tyver
- Vi tror det er profesjonelle tyver som følger med når skiløperne tar seg en pause og setter igjen kostbare ski eller snowboard utenfor. De vet at det ikke går an å ta med seg et kostbart snowboard inn på afterski, og i trengselen utenfor kan de operere forholdsvis fritt uten stor risiko for å bli oppdaget, sier assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske Reiseforsikring.

Forsikringsbransjen antar at mye av det som stjeles selges videre forholdsvis raskt, i Norge og i utlandet.

Mer i utlandet
Oversikten fra Europeiske viser at stadig flere nordmenn blir frastjålet skiutstyret i utlandet.

- Vi har et større innslag av tyverier fra skisteder i Frankrike og Østerrike enn tidligere. Det henger sammen med at nordmenn reiser mer på skiferie til disse landene. Men de fleste skityveriene skjer i Norge, sier Vennesland.

En liste over skityverier som er meldt i vinter, viser at tyvene i Norge har operert på kjente skisteder som Hemsedal, Hovden, Trysil og Voss.

Raske tyver
De fleste skityveriene skjer mens eieren er inne på serveringssteder, butikker eller hoteller. Ofte er det nok å være vekk fra skiene bare noen minutter, så er de stjålet.

Men heller ikke skiboksen på bilen er trygg. Det er eksempler både på tyveri fra låst skiboks og fra bagasjerom i buss.

Selv om skiene blir stadig mer kostbare, er det ikke noen form for merking av dem, som med sykler.

- Vi kan bare oppfordre folk til å ta best mulig vare på skiene sine, gjerne splitte dem og plassere dem langt fra hverandre. Og vi oppfordrer også vintersportsstedene til å ta dette alvorlig og legge til rette for trygg oppbevaring av skiene til gjestene. Det er ikke noen god reklame når folk blir stående midt i bakken uten skiene sine, sier Emma Elisabeth Vennesland. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere