*Nettavisen* Nyheter.

Professor: - Erna Solberg leverte

Professor Knut Martin Heidar mener kommunal- og regionalminister Erna Solberg kom best ut av valgkampens siste folkemøte. Samtidig tror han kanskje velgerne fikk lite ut av debatten.

- Erna Solberg var den som i størst grad slo til, eller "leverte" , mener Heidar, som er professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, og som fulgte folkemøtet som NRK sendte fra Trondheim.

- Gammeldags debatt

Klikk på bildet for å forstørre.

- Solberg var særlig god i første del av debatten. Hun er artikulert, og god til å peke på sammenhenger. Hun førte en ideologisk forsvarskamp, sier Heidar, som samtidig konstaterer at Aps Trond Giske ikke klarte å ta opp den hansken.

- Jeg synes dette var en gammeldags høyre/venstre-debatt, en ideologidebatt, hvor skattelettelser ble satt opp mot offentlige fellesskapsløsninger. Opposisjonen ble målbåret av Senterpartiet, som ganske entydig eller endimensjonalt satser på mer penger som løsning, sier Heidar.

- Vanskelig debatt

- Høyre/venstre-dimensjonen gjør det imidlertid til en litt vanskelig debatt, som det ikke er så enkelt for velgerne å få så mye ut av i en kommunevalgkamp, mener Knut Martin Heidar.

Professoren mener også debatten demonstrerer mer enn noe hvor trangt rommet er i norsk politikk, når det for eksempel er slik at Arbeiderpartiet har stemt for 15 av de 20 milliardene i skattelette regjeringen har fått gjennomslag for.

- Solberg klarte seg best

Panelet som deltok i debatten var ikke særlig stjernespekket, mener Heidar, som mener Erna Solberg klarte seg best. Professoren mener Siv Jensen var mer nyansert og ideologisk i denne debatten enn hva som er vanlig for Frp-representantene, men at hun dermed også ble mindre tydelig enn det Carl I. Hagen eller John Alvheim blir i slike sammenhenger.

- Trond Giske har en god retorisk form, men manglet politiske poenger, sier Heidar, som heller ikke synes Venstre-leder Lars Sponheim kom særlig godt ut av debatten.

- Han har en stil som kanskje går best hjem når han står alene på en talerstol, og ikke i en paneldebatt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.