RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Professor: - Kongen kan tape på medaljenekt

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): At Trond Ali Linstad likevel ikke får Kongens fortjenstmedalje, kan føre til et dårligere forhold mellom kong Harald og muslimer i Norge, mener professor Trond Nordby.

- Jeg tror dette kan komme til å skade kongens forhold til muslimene. Sympatien hos mange muslimer ligger nok hos Linstad nå, sier Trond Nordby, historiker og professor i statsvitenskap, til Dagsavisen.

Slettingen av Kongens fortjenstmedalje til Lindstad skjedde etter at han hadde vært i samtaler på Slottet torsdag. Opprinnelig var planen at Linstad skulle møte på Slottet førstkommende mandag, men etter uroen de siste dagene ble møtet framskyndet.

- Saken er blitt veldig klønete håndtert, og uansett utfall ville kongen ha kommet uheldig ut, sier Nordby, som sier han har merket seg at kong Harald så langt har hatt en høy stjerne i innvandrermiljøene, ikke minst blant muslimene.

- Muslimer har en mye mer positiv holdning til både 17. mai og den norske kongen enn det mange andre norske borgere stort sett har. Dette skyldes dels at de

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere