*Nettavisen* Nyheter.

Professor: - Overraskende dramatiske tiltak i SAS

Bergen (NTB): NHH-professor Frode Steen mener SAS' beredskapstiltak virker unødvendig dramatiske, men at ledelsen kan ønske å sende et kraftig signal.

- De har veldig god grunn til å signalisere at det er nå eller aldri. Dette er et spill mellom eiere, ledelse og de ansatte, sier professoren til Aftenposten.

Gjennom søndagen har det stadig kommet små drypp som sier noe om at det skandinaviske flyselskapet står på kanten av stupet. Flyene tankes opp i tilfelle kreditten strupes, de ansatte bes ta ut kontanter så de kan klare seg selv og ledelsen sier forhandlingene går «svært dårlig».

Likevel tror ikke Steen det er game over for SAS fra mandag morgen. Selv om partene ikke blir enige om en sparepakke i løpet av søndagen, har han liten tro på en konkurs over natten.

- Det som er problemet, er hvordan eierne og långiverne vil forholde seg til for lave kostnadsreduksjoner. Eierne og långiverne har stilt som krav at en sparepakke må vedtas, sier Steen og minner om at det avgjørende er om eierne og långiverne er villige til å sikre finansiering. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.