RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Professor funnet bak radiatoren

Urnene til den verdensberømte jødiske professoren Victor Moritz Goldschmidt og foreldrene hans lå inntil nå godt gjemt bak en radiator på Geologisk museum.

Gjemmestedet har vært en godt bevart hemmelighet i nesten to ti-år, og kun de færreste har visst om urnene, skriver Uniforum på sine nettsider.

Goldschmidt var professor ved Universitetet i Oslo i 26 år, og hadde selv skaffet urnene som han selv og foreldrene nå hviler ut i.

Ikke plass på gravlunden
Urnene ble i første omgang plassert på Vestre krematorium i Oslo. Nesten førti år senere ringte imidlertid gravlunden til Universitetet i Oslo og sa at de ikke lenger hadde plass til dem.

De avdødes nye hvileplass ble dermed bak radiatoren på universitetet.

- Det er få som vet om urnene. Hvis noen skriver om dem, må vi flytte urnene til et annet sted. Det er trist at urnene ikke er på gravlund. Jeg er indignert over at de ikke er tatt bedre vare på. Goldschmidt var ubetinget den største geologiske vitenskapsmannen i Norge, sier førstekonservator Inge Bryhni til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere