RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Professor i Danmark anklages for spionasje

København (NTB-Ritzau-TT): En finskfødt professor ved Københavns Universitet anklages for å ha hjulpet russiske spioner i Danmark og er tiltalt for spionasje.

Den 49 år gamle professoren Timo Kivimäki er ifølge Weekendavisen anklaget for å ha levert sikkerhetspolitiske vurderinger og opplysninger til fire russiske agenter. Han skal også ha gitt dem navn og opplysninger om personer i Danmark som kunne være av interesse for etterretningstjenesten i Russland.

Kivimäki har vært professor på Københavns Universitet siden 1999 og ble pågrepet 8. september i fjor, skriver Berlingske Tidende.

- Han har vært suspendert siden januar eller februar i fjor. Vi har ikke kjent til sakens innhold, men vi har visst at det har vært en politisak, sier dekanus ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Troels Østergaard Sørendsen, til Ritzau.

Kivimäki selv benekter straffskyld.

- Russerne som jeg møtte, var etter min oppfatning alminnelige diplomater fra ambassaden, og jeg har derfor ikke hjulpet etterretningsagenter, sier han til Weekendavisen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere