Gå til sidens hovedinnhold

Professor: - Må bevise hvem som kjørte bilen

Stavanger (NTB): Dersom politiet ikke klarer å si med sikkerhet hvem som satt bak rattet i bilen som kjørte på tolvåringen Olav Hovda sist fredag, må saken henlegges, mener jussprofessor.

- Politiet må bevise at en konkret person eller flere i samvirke har forvoldt en annens død ved uaktsomhet. Det er straffebudet. Det må bevises utover rimelig tvil at gjerningsinnholdet i straffebudet er oppfylt, sier jussprofessor Asbjørn Strandbakken ved Universitetet i Bergen til Stavanger Aftenblad.

Et ektepar på 43 og 42 år er siktet i saken i Klepp, men begge nekter for å ha kjørt bilen som politiet mener traff Olav Hovda da han var på rulleskitur med sin far fredag kveld i forrige uke. Ifølge Strandbakken er det avgjørende at politiet klarer å bevise hvem av dem som eventuelt kjørte bilen, dersom politiet klarer å fastslå at det var deres Ford Focus som kjørte på tolvåringen.

Strandbakken viser til en straffesak fra Sverige som ble henlagt etter at politiet ikke klarte å bevise hvem av to mistenkte som hadde vært gjerningspersonen.

- Så lenge man ikke kan bevise hvem gjerningspersonen har vært, så må saken henlegges, sier Strandbakken og påpeker samtidig at saken fra Sverige var svært omdiskutert. (©NTB)

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken