RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Professor mener Lysbakken-bevilgning er korrupsjon

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): BI-professor Petter Gottschalk mener at pengeutdelingen til selvforsvarskurs som statsråd Audun Lysbakken (SV) sto for, kan kalles korrupsjon.

- Ved å begunstige noen av sine egne, så vil man kunne forvente gjenytelse på et seinere tidspunkt, og det er korrupsjon, sier Gottschalk til Dagbladet.

Han stiller spørsmål ved Lysbakkens rolle og habilitet rundt pengeutdelingen, som gikk til organisasjoner sterkt knyttet til SVs ungdomsorganisasjon SU, og med personer fra SU i ledelsen.

- I denne sammenhengen har det nok vært ubevisst, men den som blir favorisert, kan føle seg forpliktet på et seinere tidspunkt til å gi gjenytelser. Hvis en med partitilhørighet i departementet gir penger til ungdomsorganisasjonen i partiet, kan det fra angivers side være støtte til et godt initiativ, mens mottaker kan føle seg forpliktet til en gjenytelse som for eksempel en stemme på dem som ga bidraget, sier han.

Fredag gikk lederen av kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, Anders Anundsen (Frp), ut og sa han ville kreve en redegjørelse fra Lysbakken fordi tildelingen aldri ble utlyst og for at deler av pengepotten gikk til «Jenteforsvaret» som på dette tidspunktet var en undergruppe av SU.

Nå får Anundsen støtte fra en samlet opposisjon. Ifølge Dagbladet vil seks av komiteens ti medlemmer gå inn for at Lysbakken må redegjøre for pengebruken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere