RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SVs Karin Andersen
SVs Karin Andersen Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Professor mener SV-forslag kan gi fattigdomsfelle

Sist oppdatert:
Et SV-forslag om å fjerne krav til inntekt og botid ved familiegjenforening, kan bli en fattigdomsfelle, advarer økonomiprofessor.

Selv om partiet har et hovedmål om å redusere økonomiske forskjeller, er det ikke alle forslagene i forkant av helgens landsmøte som vil ha den effekten, skriver Dagsavisen. Ett av dem er fjerningen av krav om inntekt og botid for å få familiegjenforening.

- Det er ingen god idé. Jeg tror det kan være en fattigdomsfelle. Det er fornuftig å stille krav om inntekt, særlig hvis du skal forsørge en familie, sier Kjell Salvanes, professor i samfunnsøkonomi ved NHH.

Les: Listhaug vil gjenforene flyktningfamilier i utlandet

Karin Andersen i SV kontrer med at det å frykte for familien sin gjør folk syke og gjør at de bruker krefter på det i stedet for på integrering.

- SV er et familievennlig parti. Det er ingen fattigdomsfelle å få være familie, sier hun.

Les: - Frp betaler innvandrerkvinner for å holde seg utenfor arbeidslivet

Rolf Aaberge i Statistisk sentralbyrå sier forlaget om å øke barnetrygden heller ikke er uproblematisk, fordi det kan svekke insentivene til å søke lønnet arbeid.

Førsteamanuensis Jørgen Juel Andersen på BI sier etter en helhetsvurdering at mange av forslagene vil bidra til reduserte forskjeller, men at noen av dem virker «mindre gjennomtenkte».

Fått med deg denne videoen?

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere