Gå til sidens hovedinnhold

Professor: - Skremmende mange undervektige jenter i Oslo

Oslo (NTB): Femten prosent av 17-årige jenter i Oslo er undervektige, viser en undersøkelse fra Statistisk sentralbyrå. - Tallene er skremmende, sier en professor ved Norges idrettshøgskole.

- Disse jentene er i en alder da de egentlig bør legge på seg. Det gjør tallene ekstra skremmende, sier Jorunn Sundgot-Borgen, professor ved Norges idrettshøgskole, til NRK.

15 prosent av jentene i undersøkelsen fra Oslo er definert som undervektige, med en kroppsmasseindeks (BMI) på under 18,5. Kun 6 prosent er definert som overvektige.

- Jeg tror det er et spesielt press på det å ha en «idealkropp» i Oslo-området. Når jeg sier «idealkropp» så er det fordi veldig mange ungjenter mener at en idealkropp er en tynn kropp, til dels en ekstremt tynn kropp, og det er det de ønsker seg. I denne alderen er det naturlig med en vektøkning, og da det er skremmende at det er så mange som er for tynne, sier Jorunn Sundgot-Borgen.

I alt var det 28.531 jenter i Norge som deltok i undersøkelsen, blant disse var 2.228 jenter fra Oslo.

Finnmark var det fylket som hadde lavest andel undervektige, her var 16 prosent overvektige og kun 6 prosent undervektige. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler