*Nettavisen* Nyheter.

Professor tror Krekar gror fast i Norge

Professor ved Senter for menneskerettigheter tror det er lite sannsynlig at mulla Krekar vil forsvinne fra Norge i uoverskuelig framtid. Foto: Audun Braastad (NTB Scanpix)

Mulla Krekar kommer trolig til å bli værende i Norge i uoverskuelig framtid, tror professor og menneskerettsekspert Nils Butenschøn.

03.02.15 06:15

Oslo tingrett fastslo mandag at politiet har rett til å tvangsbosette mulla Krekar på asylmottaket Jarlen i Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag. Tirsdag blir det klart om 58-åringen må flytte dit allerede mens han venter på at flyttingen blir behandlet videre i rettssystemet.

- Det er lite sannsynlig at mulla Krekar vil forsvinne fra Norge i uoverskuelig framtid, sier professor Nils Butenschøn ved Norsk senter for menneskerettigheter til Vårt Land.

Han understreker at de eneste to mulighetene for at Krekar skal bli sendt ut av landet, enten er at han utvises og returneres til hjemlandet Irak, eller at et annet land begjærer ham utlevert.

- Det siste scenarioet er ikke veldig sannsynlig. Jeg vil ikke tro at det er noe annet land som ønsker ham til seg, sier Butenschøn.

Både Tyskland, Sveits, Australia og sist Italia har vært nevnt som alternativer, men ingen regjeringer har så langt lyktes i forsøkene på å sende ham ut.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBEDNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag