RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Professor tror Pedersens habilitet er håndterlig

Oslo (NTB): Jusprofessor Jan Fridthjof Bernt ved Universitetet i Oslo tror spørsmålet om statssekretær Jon Gunnar Pedersens habilitet er håndterlig.

- Gitt at han gjør det han sier, burde det ikke være noe problem at Jon Gunnar Pedersen både er deleier i et meglerforetak og statssekretær i Finansdepartementet, sier Bernt til Dagens Næringsliv.

Høyre-mannen Jon Gunnar Pedersen ble onsdag utnevnt til statssekretær i Finansdepartementet og har tatt permisjon fra jobben i Arctic Securities, et av Norges største meglerhus. Han har satt bort forvaltningen av sin private formue og eierskapet i Arctic, som ligger i investeringsselskapet Immobiliare. Departementet undersøker nå om det kan finnes rollekonflikter.

BI-professor Petter Gottschalk sa onsdag at han mente at Pedersen burde sagt opp stillingen, ikke bare søkt om permisjon. Bernt mener imidlertid at dette kan gå bra, men han sier innsideinformasjon kan være et delikat problem.

- Om statssekretæren skulle få tilgang på informasjon som for eksempel kunne være børssensitiv, må han være svært, svært nøye med at slik informasjon ikke bringes videre - verken til partnere i selskapet eller til dem som forvalter hans interesser. Han må selvfølgelig heller ikke selv operere økonomisk innenfor området som måtte bli berørt, sier Bernt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere