Gå til sidens hovedinnhold

Professor tror Statoil-direktører vil flytte til London

Stavanger (NTB): Flytting av norske råoljetradere fra Stavanger til London kan bli første skritt på noe mer, frykter BI-professor Øystein Noreng.

- Moderne kommunikasjonsteknologi gjør det mulig å delta i handelen i London fra Stavanger. Min mistanke er at Statoil-ledelsen kan ha et dulgt ønske om etter hvert å flytte til London. Der er lønnsforholdene helt annerledes, og det er mindre oppmerksomhet om høye lønninger, sier professor emeritus Øystein Noreng ved Handelshøyskolen BI til Stavanger Aftenblad.

Informasjonsdirektør Jannik Lindbæk i Statoil stiller seg helt uforstående til spekulasjonene fra Noreng.

- Denne teorien savner helt og holdent rot i virkeligheten, og er rett og slett kuriøs. Det styret i Statoil som skulle komme på noe slikt får nok en enveisbillett, men neppe til London, sier Lindbæk til Stavanger Aftenblad.

Tidligere denne uken ble det klart at Statoil vurderer å flytte råoljetradere fra Stavanger til London. Statoil-ansatte skal ha fått inntrykk av at prosessen peker mot at London blir valgt framfor Stavanger, mens Statoil påpeker at de er i en tidlig fase og at en eventuell flytting uansett kun vil berøre et fåtall tradere.

Noreng mener likevel er god grunn til å være på vakt. For ham er det vanskelig å se noen god grunn til at råoljetraderne skal flyttes til London. (©NTB)

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt