*Nettavisen* Nyheter.

Profetens Ummah-folk samler inn penger til Syria

Oslo (NTB): Ledende talsmenn fra den omstridte islamistiske gruppa Profetens Ummah brukes til å samle inn penger til kriserammede i Syria.

12.01.13 12:14

Innsamlingen utenfor moskeen Islamic Culture Center i Oslo gjør personene for hjelpeorganisasjonen Al Furqan Relief, opplyser Farid Bendriss som er daglig leder i den nystartede organisasjonen til Dagsavisen.

Han vil ikke gå med på at det er en risiko for hjelpeorganisasjonen at den blir identifisert med Profetens Ummah. Gruppa vil ikke ta avstand fra terroraksjoner på norsk jord og oppfordrer norske ungdommer til å dra til Syria for å delta i væpnet kamp mot regimet til president Bashar al-Assad.

- Jeg vet ikke så mye hva Profetens Ummah står for, men jeg tar ikke avstand fra dem personlig. Var Max Manus en terrorist? Jeg er halvt norsk, halvt algerisk, og ser på ham som en folkehelt. Assad-regimet henretter og voldtar sitt folk. Når jeg ser lidelsene, brenner hjertet mitt for denne saken, sier Bendriss til avisa.

Forsker Lars Gule ved Høgskolen i Oslo og Akershus mener det er en fare for at pengene fra innsamlingen kan gå til væpnet kamp. Det samme mener Politiets sikkerhetstjeneste som følger Profetens Ummah tett. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag