RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Proff designmobil

Siemens meget spesielle SK65 er en designtelefon rettet mot businessmarkedet. Men bak det lekre ytre skjuler det seg en god del mangler.

Det første du merker deg når du pakker opp Simens SK65 er det spesielle designet.

Telefonen er holdt i sort og sølv, med en eksklusiv finish.

SK65 er stor og tung, men det er på grunn av hovedfeaturen i mobilen – det fullverdige tastaturet som skjuler seg under selve telefonen.

Du vrir bare underdelen ut, og vips har du fullt tastatur på mobilen som er meget bra å skrive på. Den røde bakgrunnsbelysningen til tastene understreker designelementene i telefonen, og det hele ser riktig så lekkert ut.

Hovedattraksjonen mangler
Telefonen er beregnet på businessbrukere og det er grunnen til tastaturet, som skal gjøre det enkelt å skrive e-post og notater.

Dessverre fungerer ikke den største nyheten i SK65 her i Norge – RIMs Blackberry.

Dette programmet fungerer opp mot e-postklienter som MS Outlook og Lotus Notes, og gir deg umiddelbar tilgang på e-posten din.

Blackberry er et meget bra verktøy for folk som er mye på farten og som trenger konstant tilgang på e-posten sin. Det utskyvbare tastaturet blir dermed en integrert del av en telefon som er beregnet for å jobbe på.

Men her hjemme er det ingen av operatørene som har støtte for Blackberry, og Siemens har derfor ikke inkludert programmet i den norske versjonen av SK65.

Med det faller også det viktigste og beste fortrinnet Siemens-mobilen har som businesstelefon bort.

Ikke noe kamera
Fordi mange bedrifter ikke ønsker å la sine ansatte bruke kameramobiler, har Siemens valgt å ikke bygge inn kamera i SK65.

Dermed blir telefonen mindre attraktiv for vanlige brukere, og mangelen på mp3-spiller og radio bare understreker dette.

For sms-fantaster er derimot SK65 en supertelefon, men den stive prisen – rundt 4.000 kroner uten binding – gjør nok at de fleste vanlige brukere vil tenke seg om før de går til innkjøp av denne mobilen.

SK65 faller dermed litt mellom to stoler.

For businessbrukeren er hovedattraksjonen – Blackberry-støtten – tatt bort i den norske versjonen, mens en vanlig bruker nok vil savne kamera og radio.

Stor gutt
Det lekre designet til tross, SK65 er også en ganske stor og tung telefon som ikke passer i skjortelomma. Det vil nok også avskrekke mange.

Siemens har funnet plass til mange funksjoner som Blåtann, infrarødt og applikasjoner som lar deg lese word, excel og pdf-filer.

Dessverre mangler mobilen støtte for edge, og surfing på internett går derfor noe tregt i forhold til de mange Nokia-telefonene som støtter denne høyhastighetsteknologien.

Menysystemet er Siemens samme gamle, og det fungerer greit om enn noe tregt. Det er ikke alle applikasjonene som er like enkle å finne fram til, for eksempel ligger word og pdf-applikasjonene under ”surf and fun” .

Heller ikke de to valgtastene under skjermen fungerer spesielt bra. Det går greit å svare på telefonen og legge på, men fordi hver knapp har en dobbelt funksjon, er det lett å trykke feil og endte langt på viddene. Svært irriterende når du har skrevet en lang sms eller e-post.

Konklusjon

Stilig design og et meget godt utflippbart tastatur til tross, TV 2 Nettavisen mener SK65 ikke holder helt til mål.

Mangelen på Blackberry-støtte i Norge kan Siemens naturlig nok ikke noe for, men uten denne applikasjonen føler vi at telefonen faller mellom to stoler.

Og tilbudet til den jevne bruker er ikke godt nok, uten kamera og radio, for en pris uten abonnement på 4.100 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere