*Nettavisen* Nyheter.

Proffkamera for amatøren

Nå satser Kodak heldigitalt.

Digitale kameraer overtar stadig mer av markedet. Tirsdag viste Kodak frem sitt nyeste kamera, som skal få selv de mest filmtroende til å skifte mening.

23.09.03 11:14

Tre av fire kameraer som selges i Norge er digitale. Men fortsatt sitter en del igjen og sverger til den tradisjonelle filmen. Begrunnelsen er blant annet at de profesjonelle digitalkameraene fortsatt er alt for dyre og de billigere modellene holder ikke mål, mener semi-proffene.

Det er dette segmentet Kodak ønsker å treffe med nyvinningen DX6490. Kameraet er det mest avanserte Kodak har levert, selv om det bare har fire megapikslers oppløsning. Men funksjoner som ti ganger optisk zoom og tre ganger digital zoom, optikk fra Schneider-Kreauznach og 2,2 tommers LCD-display skulle kompensere for mye skepsis.

Ser ut som et kamera
Kameraet er noe tyngre enn de vanlige digitalkameraene på markedet, noe som gir en følelse av å ha kvalitet i hånden. Det er også et faktum at tyngre kameraer er lettere å holde stille og dermed gi bedre bilder.

- Mange har sagt at dette kameraet ligner på et ”ordentlig” kamera, sa salgssjef Henrik Wind Jantzen i Kodak Digital & Applied Imaging da han viste frem kameraet på et møte i Oslo tirsdag.

Som de øvrige Kodak-kameraene har DX6490 støtte for selskapets EasyShare-konsept. Det innebærer at overføring til PC og utskrift av bilder er svært enkelt.

DX6490 retter seg mot den avanserte hjemmebruker og sikter klart inn mot gruppen som fortsatt tviholder på et speilreflekskamera i nedre prisklasse.

Lar deg bestemme
Kodaks nye stolthet kan definitivt ikke konkurrere med de digitale speilreflekskameraene i 20.000-kronersklassen, men det er mer enn godt nok til å erstatte en eldre speilrefleksmodell.

I motsetning til mange andre digitale kameraer kan brukeren selv foreta en rekke justeringer og tilpasninger. Her er man altså ikke prisgitt elektronikkens oppfatning av hva som er et godt bilde og ikke.

Kodak DX6490 kommer i salg i løpet av september og har en pris på rett under 5.000 kroner. Det er for øvrig 1.500 kroner mer enn kameraet selges for i USA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.