Profilert idrettsleder etterforskes for grovt underslag

John Christian Elden bistår den anmeldte idrettslederen. 

John Christian Elden bistår den anmeldte idrettslederen.  Foto: Paul Weaver (Paul Weaver / Nettavisen)

- Det har vært uheldige økonomiske disposisjoner, og min klient har ryddet opp i dette. Vi er overrasket over at arbeidsgiver etter dette har anmeldt ham, sier John Christian Elden til Nettavisen.

03.05.19 16:33

En idrettsleder i 50-årene, som tidligere har vært landslagsutøver, er under etterforskning for grovt underslag.

Arbeidsforholdet med klubben han var engasjert i er opphørt. Ifølge offentlige registre var han daglig leder i Oslo-klubben.

- Det dreier seg om en del misligheter, og vi valgte å anmelde forholdet. Det er ikke opp til oss å avgjøre hva dette er, men vi ønsket at politiet skulle se på det, sier styreleder i klubben til Nettavisen.

Alle medlemmene informert

Nettavisen er kjent med at det gikk ut en mail til alle klubbens medlemmer da det ble kjent at den profilerte idrettslederen ikke lenger skulle jobbe i klubben. Nettavisen er kjent med klubben oppdaget det de mener er mislighold i slutten av februar.

I begynnelsen av mars ble det enighet mellom klubben og idrettslederen om at han skulle fratre stillingen. Forholdet skal ha blitt anmeldt rundt 20. mars.

- Vi er en av Norges største klubber, med mange medlemmer. Vi har et ansvar overfor klubben, og medlemmene. Det finnes menneskelige aspekter på begge sider vi må ta hensyn til, og som vi har prøvd å ivareta på best mulig måte. Saken er trist for alle parter, sier styrelederen.

Det var VG som først meldte om nyheten.

Det har ikke lykkes for Nettavisen å få kontakt med den aktuelle politiadvokaten. Til VG bekrefter hun at det er snakk om et beløp på over 100.000 kroner. Hun sier også at saken er under etterforskning. Etterforskningen er i en innledende fase, og det er ikke tatt ut noen siktelser, får Nettavisen opplyst.

- Uheldige økonomiske disposisjoner

Det har ikke lykkes for Nettavisen å få kontakt med den fratrådte idrettslederen, etter over en måned med forsøk.

Han får nå bistand fra stjerneadvokaten John Christian Elden.

- Partene er enige om arbeidsforholdets opphør. Det har vært uheldige økonomiske disposisjoner, og min klient har ryddet opp i dette. Vi er overrasket over at arbeidsgiver etter dette har anmeldt ham, og finner dette noe illojalt. Vi er ikke kjent med om politiet har vurdert dette som noe de vi iverksette etterforskning på, skriver han i en melding til Nettavisen.

Idrettslederen har også hatt andre profilerte jobber de siste årene, men har ikke lenger disse engasjementene, etter det Nettavisen erfarer.

Klubben og den nå mistenkte mannen skal ha inngått en avtale om tilbakebetaling av pengene, men Nettavisen er ikke kjent med innholdet i den.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.