*Nettavisen* Nyheter.

Profilerte muslimer vil ikke kommentere videoen

Oslo (NTB): Verken Arfan Bhatti eller Mohyeldeen Mohammad ønsker å kommentere videoen som natt til tirsdag ble lagt ut på internett.

Arfan Bhattis advokat John Christian Elden opplyser at Bhatti ikke ønsker å uttale seg om videoen som PST har besluttet å etterforske.

- Han er ikke avhørt og har ingen grunn til å tro at han skal avhøres. Han har ingen kommentarer til videoen eller sangen, men støtter et engasjement for å få Norge ut av Afghanistan, sier Elden til NTB.

Larvik-mannen Mohyeldeen Mohammad, som i februar 2010 arrangerte en demonstrasjon der Norge ble truet med terror, ønsker heller ikke å si noe om videoen. Han vil ikke si om han skal delta på demonstrasjonen i Oslo fredag.

- Ingen kommentar, sier han til Aftenposten.no.

En person som har oppgitt e-postadresse og telefonnummer på en plakat som reklamerer for demonstrasjonen fredag, vil heller ikke si noe.

Videoen ble lagt ut på YouTube natt til tirsdag med lenke fra Facebook-gruppen Demonstrasjon: Norske soldater ut av Afghanistan. Bhatti er blant gruppens medlemmer.

Videoen inneholder bilder av kronprins Haakon, statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre med påskriften «Å Allah ødelegg dem og la det være smertefullt». Andre bilder viser norske soldater og skadde barn i Afghanistan. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.