RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Programmet alle har blir nytt

Sist oppdatert:
- Den største oppgraderingen noensinne, hevder produsenten.

Programvaregiganten Adobe har i dag annonsert den nye Acrobat 9-serien med programvare, inkludert Adobe Reader 9. Adobe Reader er sammen med Flash trolig den mest installerte 3. parts programvaren i verden, og lar deg primært kunne lese PDF-dokumenter.

Raskereog med video
De viktigste nyhetene i den nye Acrobat-serien er at programvaren har blitt betydelig raskere. Programvaren starter nå nesten dobbelt så rask som forrige generasjon.

Video har nå også blitt en integrert del av Acrobat-programvaren, hvilket betyr at du kan inkludere Flash-videoer i det som tidligere stort sett har vært helt statiske dokumenter.

Portefolio-støtte
En annen stor nyhet er det Adobe kaller Portefolio, som rett og slett er en funksjon for å samme en gedigen mengde dokumenter inn i ett enkelt PDF-dokument. Dette kan være alt fra lyd, bilder og video til regneark, presentasjoner og dokumenter.

- Støtte for Flash er sammen med de nye mulighetene med PDF Portefolio to av grunnene til at Acrobat 9 betegnes som den største oppgraderingen i programmets levetid. I dag er det viktigere enn noen gang å formidle budskapene sine på en attraktiv måte, for å sikre at de virkelig når frem. Acrobat 9 har de verktøyene som skal til for å lykkes med dette, og kommer trolig til å forandre våre metoder for kommunikasjon og samhandling via elektroniske dokumenter, sier Anne Andreasson, produktansvarlig for Acrobat 9 i Adobe Systems Nordic i en pressemelding.

Fire utgaver
Acrobat lanseres denne gangen i fire utgaver: Reader, standard, Pro og Pro Extended. Reader er som alltid gratis, mens prisene på de resterende programmene varierer fra 3500 til 8200 kroner.

Programmene vil dukke opp i juli, og vi skal nok være glad for at det ikke er tilgjengelig helt enda. Vi har testet en såkalt «pre-release» av Pro Extended, og det fremstod som særdeles ustabilt. Det er derfor godt å vite at de enda gir seg selv noen uker på å bli helt ferdig.

Adobe har laget en omfattende interaktiv presentasjon av den nye serien her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere