RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prosafe godt over konsensus(Ny)

Sist oppdatert:
Oljeservicekonsernet ProSafe leverte tall for fjerde kvartal som lå et stykke over analytikernes estimater
Nytt: Oppdatert med kommentarer fra pressekonferanse

ProSafe la frem resultater som var bedre enn ventet for fjerde kvartal mandag ettermiddag, ellers var det meste som ventet i konsernet som la frem det beste årsresultatet noen sinne.

Det har vært en del fokus på eiersiden til rederiet de siste par ukene, etter at Star Navigation dukke opp på eiersiden med en eierandel på over 5 prosent.

- Vi vet alle at det Stena som står bak posten, og den er en finansiell investering, sa finansdirektør Stig Christiansen i ProSafe på en pressekonferanse i Oslo tirsdag morgen.

Tallene

ProSafe fikk et resultat i fjerde kvartal på 103 millioner kroner før skatt, mens det ifølge estimater fra TDN Finans var ventet i snitt 93 millioner kroner.

Driftsresultat endte på 136 millioner, som er 20 millioner over konsensus.

Omsetningen i kvartalet endte på 664 millioner kroner, mens det var ventet 636 millioner.

Gode utsikter

Når det gjelder utsiktene mener ProSafe at de er gode og positive for selskapets aktivitetsområder både på norsk sokkel og internasjonalt.

For de enkelte virksomhetsområdene vises det til at flotell- og serviceriggdelen vil være preget av oppgraderinger for to ev enhetene og mobilisering av serviceriggen. De fem andre boligriggene er på kontrakter i det meksikanske markedet med letetid til slutten av mars og midten av mai.

- Alle våre oppgraderinger er på plan.(...) Vi forventer forlengelser av kontrakter i Mexico, sa adm. direktør Arne Austereid i dag

For segmentet flytende produksjon er aktiviteten høy, selv om selskapet ser at prosjekter i dette markedet skyves ut i tid.

- Prosafe vurderer flere anbud, og ser interessante muligheter for ny kontrakt i løpet av de kommende periodene, skriver selskapet i en kommentar.

I det tredje virsomhetsområdet som er plattformboring, er aktiviteten høy, og selskapet har i fjerde kvartal etablert seg med kontor i Aberdeen for å se mulighetene i det britiske markedet. Selskapet konkurrerer om Norsk Hydros nye feltkontrakt for deler av Oseberg-området. Det er ventet en avklaring innen utgangen av inneværende kvartal.

- Generelt ser vi en positiv utvikling for plattformboringen som helhet, sa Austereid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere