RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prosafe ikke helt i mål

Sist oppdatert:
Oljeservicekonsernet Prosafe klarte ikke tross høyere driftsinntekter enn ventet i fjerde kvartal å innfri på driften og bunnlinjen. Selskapet er meget positive til utsiktene frem til 2008.
Prosafe som er konsentrert om to hovedområder, nemlig utleie av bolig- og servicerigger og flytende produksjonsenheter, klarte ikke å innfri analytikernes forventninger i fjerde kvartal på grunn av en ikke forventet oppgang i driftskostnadene.

Selskapet er imidlertid klart positive til utsiktene for de neste par årene.

Tallene

Prossafe hadde i fjerde kvartal driftsinntekter på 75,4 millioner dollar, opp fra 73,8 millioner i tredje kvartal i fjor. Det var bedre enn analytikerne forventet, konsensus lå ifølge tall innhentet av SME Direkt på 68,1 millioner dollar.

Høyere driftskostnader enn ventet førte imidlertid at Prosafe ikke klarte å innfri på driften og bunnlinjen. Driftsresultatet endte på 22,4 millioner dollar i fjerde kvartal, mot ventet 25,9 millioner og 33,1 millioner i kvartalet før.

Resultat før skatt endte på 16,5 millioner dollar mot ventet 23,2 millioner. I tredje kvartal viste resultat før skatt et overskudd på 30,6 millioner dollar.

Det går ikke frem av kvartalsrapporten hva som er årsaken til økningen i driftskostnadene, som ligger omkring 10 millioner dollar over tredje kvartal.

Utsiktene

Prosafes flåte av bolig- og servicerigger hadde i fjerde kvartal en kapasitetsutnyttelse på 80 prosent som var svakt sett i forhold til et årsgjennomsnitt på 92 prosent. Det var blant annet flyttingen av flotellet Safe Scandinavia som trakk ned.

Når det gjelder utsiktene for virksomhetsområdet så betegnes de av Prosafe som meget positive for perioden 2006 til 2008.

- Selskapet har sikret en høy kontraktsdekning for 2006, men har god tilgjengelighet av fartøyer i 2007 og 2008. Aktivitetsnivået i markedet er stigende og utviklingen i dagrater reflekterer en voksende etterspørsel, spesielt i Nordsjøen, skriver Prosafe i rapporten.

Prosafe dynamiske posisjonerte rigger MSV Regalia og Safe Caledonia, som begge kan arbeide i Nordsjøen, er tilgjengelige nesten hele 2007 og 2008.

Inenn flytende produksjon ble Prosafe i september tildelt en hensiktsmelding av Devon Energy for bygging og drift av en FPSO til Polvo-feltet utenfor Brasil. Kontrakten ble ferdigforhandlet og signert i fjerde kvartal. I november vant selskapet en ny FPSO kontrakt for New Zealand Overseas Petroleum for produksjon på Tui-feltet i Taranaki-bassenget utenfor New Zealand.

- Selskapets målsetting er å vinne ytterligere ett større prosjekt i løpet av 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere