RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prosafe innfridde høye forventninger

Sist oppdatert:
Oljeservicekonsernet Prosafe innfridde i tredje kvartal og sitter med en stor kontraktsportefølje som sikrer god inntjening freover
Prosafe hadde driftsinntekter på 132,2 millioner dollar i tredje kvartal, noe som ga et driftsoverskudd på 31,6 millioner dollar. I samme periode i fjor hadde konsernet inntekter på 106,1 millioner dollar og et driftsresultat på 19,5 millioner.

Analytikerne hadde på forhånd ventet inntekter på 126 millioner dollar og et driftsoverskudd på 32 millioner.

Resultat før skatt steg fra 14,9 millioner i fjor til 24,5 millioner dollar i årets tredje kvartal. Det var ventet pluss 29 millioner dollar ifølge estimater innhentet av DN Finans.

God grunnlag fremover

Innen området Offshore støttetjenester kan Prosafe vise til en høy kontraktsdekning fremover for sine floteller etter å ha blitt tildelt kontrakter for 161 millioner dollar hittil i år.


Riggflåten har ne kontraktsdekning på 87 prosent for inneværende år, 79 prosent neste år og 82 prosent i 2006.

- Selskapet opprettholder et positivt syn på markedsutsiktene både i Nordsjøen og internasjonalt. Imidlertid ser man, som selskapet tidligere har antydet, at antall prospektive oppdrag pr. i dag er lavere i 2005 enn i inneværende år, skriver selskapet i rapporten.

Ser økt aktivitet

Innen flytende produksjon er det status quo med få nye prosjekter tildelt i markedet så langt i år.

- Flere prosjekter er imidlertid identifisert i både Vest-Afrika, Brasil og Asia, og aktiviteten ventes å øke gjennom 2005. Kostnadsstruktur og driftseffektivitet sikrer gode resultater i perioder uten nye konverteringsprosjekter.

Prosafes plattformboretjenester fikk en smell i sommer da de tapte store deler av Tampen-tildelingen og har siden vært inne i en nedbyggingsfase.

Selskapet venter imidlertid et generelt høyt aktivitetsnivå innen plattformboremarkedet i Nordsjøen fremover, basert på høy oljepris og fokus på økt utvinning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere