RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prosafe kan fete seg opp

Sist oppdatert:
Jan Eiler Fleischer lurer på om Prosafe ville fete seg opp før de blir slukt.
Av: Niels Ruben Ravnaas

På oljeserviceselskapet Prosafes presentasjon kom det blant annet frem at selskapet i lengre tid har planlagt flyttingen til Kypros, at de ikke har vedtatt noe spesifikt om posten i Petrojarl og at det er Sohmen-familien som må svare på om de vil kjøpe resten av selskapet.

- Vi kommer til å bruke den tiden som kommer til å finne ut hva vi skal gjøre med posten i Petrojarl, sier Prosafe-topp Arne Austreid til NA24.

Kypros er planlagt

Prosafe fokuserte på at forutsigbarheten er større ved et bytte til Kypros, og de mener at dette er det beste for selskapets aksjonærer. Et hovedkvarterbytte skal gi gunstigere skattenivåer og risikoreduseringer. Prosafe vil fortsatt være notert på Oslo Børs og det er ikke noe de nylig har kommet opp med.

- Dette er noe vi har planlagt i en lengre periode, sier Prosafe-toppen Arne Austreid til NA24.

Oppkjøpskandidat

På spørsmål om selskapets største aksjonær, Sohmen-familiens BW Offshore, vil kjøpe opp selskapet svarer Austreid.

- Det må du nesten spørre Sohmen-familien om, sier Arne Austreid.

Prosafe-aksjonær og tidligere Gambak-sjef Jan Eiler Fleischer lurte på om selskapet ville fete seg opp før det ble slukt. Og Fleischer poengterte at dersom dette eventuelt skulle skje burde selskapet kline mer til enn det selskapet gjorde sist i Petrojarl-kampen.

Fleischer fikk til svar at Prosafe alltid ønsker å gjøre det som er best for aksjonærene.

Sterke tall

Selskapet leverte et resultat som viste et driftsresultat på 44,7 millioner dollar i siste kvartal, opp fra 22,4 millioner dollar i samme kvartal i fjor. Ifølge TDN Finans ventet markedet et resultat før skatt på 36,9 millioner dollar i kvartalet.

- Det bedrede resultatet reflekterer høyere dagrater i Offshore Support Services, og ekspansjon i riggflåten etter kjøpet av Consafe Offshore AB, heter det i en melding fra Prosafe.

Dette er Prosafe

Prosafe er et resultat av fisjon av de norske boreaktivitetene fra Trancocean i 1997.

Prosafe er operatør av halvt-nedsenkbare bolig- og servicerigger for olje- og gassektoren. Selskapet eier åtte enheter som opererer verden over.

Konsernet består av morselskapet Prosafe og tre forretningsområder: Drilling Services, offshore support services og floating production.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere