RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prosafe-konkurrent klar for børs(Ny)

Sist oppdatert:
Den tidligere hovedaksjonæren i Prosafe, Christer Ericsson er nå på vei til Oslo Børs med et konkurrerende selskap. Den nye satsning plassert en emisjon fredag med stor interesse
Consafe Offshore har brukt den økte interessen for offshoreaksjer til å hente inn kapital fra skandinaviske, britiske og amerikanske investorer. Selskapet avsluttet fredag en emisjon som brakte inn 75 millioner dollar.

Emisjonen ble overtegnet 8,5 ganger, skriver selskapet i en pressemelding. Nå er planen en børsnotering på Oslo Børs senere i år.

Eierselskapet bak Consafe, svenske JCE Group AB, vil holde 50 prosent av aksjene i selskapet, som vil ha en markedsverdi på 300 millioner dollar etter emisjonen samt ha 150 millioner dollar i egenkapital.

Det er den tidligere hovedaksjonæren i oljeservice- og riggselskapet Prosafe, svensken Christer Ericsson som står bak Consafe og som eier JCE Group. Ericsson har solgt seg helt ut av Prosafe i løept av et par år, og har siden startet med å bygge opp det nye flotellselskapet.

Utfordrer Prosafe

Consafe vil ha tre bolig- og servicerigger, eller såkalte floteller i sin flåte. To av riggen er under oppgradering i Singapore og Kina og vil stå ferdig i henholdvis april og desember i år. Disse er basert på udnrstellene til to tidligere halvnedsenkbare boreigger.

Den tredje riggen, Safe Concordia, er det først rene flotellnybygget på 20 år, og vil bli levert 10. mars i år. Det er på plass intesjonsavtaler for to av riggene, og set foregår ifølge selskapet flere konrete forhandlinger om ytterligere kontrakter.

Ericssons nye selskap har til og med valgt samme navnoppsett som Prosafe, med Safe som prefiks foran riggenes navn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere