RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ProSafe-kontrakten betyr lite for bunnlinjen

Sist oppdatert:
Analytikerne mener at den store plattformboringskontrakten ProSafe ble tildelt torsdag kun får en marginal positiv effekt på selskapets bunnlinjen. Meglerhusene anbefaler kjøp av aksjen
Gigantkontrakt for ProSafe(Ny)

Dette går frem av tre analytikerkommentarer iMarkedet har fått fatt i etter at Norsk Hydro tildelte ProSafe kontrakten på plattformboringen på store deler av Oseberg-feltet, samt Brage og Njord.

Kontrakten har en fastperiode på tre år og tre toårige opsjoner på forlengelse. Verdien er 1,3 milliarder kroner for den faste delen.

Meglerhusene ABG Sundal Collier, Gjensidige Nor Equities og Fearnley Fonds er alle samstemte når det gjelder utslaget av kontrakten på bunnlinjen, som betegnes som marginal.

ABGSC estimerer at kontrakten øker resultat pr. aksje med 30 øre årlig, en økning på 2 prosent. Fearnley Fonds har beregnet effekten til omkring 40 øre pr. aksje, mens GNE hever sitt 2004-estimat med 7 prosent.

Det antas at driftsmarginen i kontrakten ligger rundt 7 prosent, ifølge Fearnley Fonds.

Alle de tre meglerhusene mener at den største verdien med tildelingen er den strategiske verdien, og underbygging av ProSafes dominerende posisjon i det norske markedet.

GNE opprettholder sin sterk kjøpsanbefaing på aksjen, og ser flere kurstriggere de nærmeste månedene i form av flotellkontrakter, samtidig som aksjen er lavt priset på P/E-basis.

ABG Sundal Collier opprettholder sin kjøpsanbefaling på aksjen, og har et kursmål på 115 kroner på 6 måneders sikt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere