RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prosafe med milliardsalg

Sist oppdatert:
Oljeservice-selskapet Prosafe selger Prosafe Drilling Services for milliardbeløp. Sjekk hvem kjøperen er her
Prosafe selger Prosafe Drilling Services etter råd fra Goldman Sachs International, melder selskapet i en pressemelding til Oslo Børs.

Prosafe har inngått en avtale med KCA Deutag Drilling Norge som innebærer at Prosafe selger alle sine aksjer i Drilling Services til KCA Deutag. Det forventes at transaksjonen blir gjennomført i tredje kvartal etter endelig due diligence.

Forventet salgsvederlag inklusiv uttak av kontanter og balansejustering utgjør ca. 960 millioner kroner.

Prosafe er verdens ledende eier og operatør av halvt- nedsenkbare servicerigger, en ledende aktør innen plattformboring i Nordsjøen og en ledende eier og operatør av flytende produksjons- og lagringsfartøyer utenfor Nordsjøen. Prosafe omsatte for 470 millioner dollar i 2004 og sysselsetter ca. 1 450 personer. Prosafe har operasjoner i
Nordsjøen, Sørøst-Asia, India, Egypt, Vest-Afrika og Mexicogolfen. Hovedkontoret ligger i Stavanger.

KCA Deutag eies av Abbot Group. Abbot er en ledende aktør innen boring fra faste installasjoner på britisk sokkel, og en av de største aktørene internasjonalt, eksklusiv Amerika, innen landboring. I tillegg er selskapet ledende innen design, konstruksjon og operasjon av borerigger.

Heretter vil Prosafe fokusere satsingen på forretningsområdene Floating Production og Offshore Support Services.

Salget av Drilling Services er et ledd i Prosafe sin strategi om å styrke satsingen på Floating Production og Offshore Support Services. Salget vil frigjøre ledelses- og finansielle ressurser, som vil bli brukt aktivt i videreutvikling av forretningsområdenes posisjoner i et sterkt voksende offshoremarked.

Drilling Services har en markedsandel på nærmere 30 prosent, og er en av tre aktører på norsk sokkel innen boring fra faste installasjoner. Selskapets hovedkontor ligger i Bergen, og hadde i 2004 en omsetning på 1451 millioner kroner og et resultat etter skatt på 59,7 millioner kroner. Antall ansatte er 870.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere