RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ProSafe med resultatvarsel(Ny)

Sist oppdatert:
Oljeservicekonsernet ProSafe har fått uforutsette problemer med å starte opp sin brønnintervensjonskampanje. Det forventes nå negative resultateffekter i andre kvartal
Nytt: Kommentarer fra selskapet

Det er uforutsette utfordringer på undervannsutstyret fra en av selskapets underleverandører som nå skaper problemer for selskapet.

- Snakker vi om måneder, uker eller dager?

- Vi snakker ikke om måneder, men det vil i hvert fall går over påsken. Uansett utfall av dette vil MSV Regalia gå til ny kontrakt med Hydro i midten av mai, sier adm. direktør Arne Austreid i ProSafe til iMarkedet.

Austereid håper det går så raskt som mulig og presiserer at det ikke er snakk om uoverkommelige problemer, men derimot justering og fin mekanikk

ProSafes brønnintervensjonsfartøy MSV Regalia ligger som følge av problemene fortsatt i Onarheimfjorden hvor det foretas justeringer og tester. Skipet skulle etter planen ha gått på en kontrakt i disse dager for brønnintervensjon på fire brønner. Nå håper Austreid at kan få tid nok til å gjøre en eller to av intervensjonene.

- Det er tiden som vil være avgjørende, sier Austereid.

Når det gjelder økonomiske aspektet av problemene, så taper ifølge finansdirektør Stig Christiansen, ProSafe omkring 95.000 pr. dag i dagrate. I tillegg ligger normale driftskostnader for Regalia på brønnintervensjonsoppdrag på 45.000 dollar dagen.

- Dette er tall vi har meddelt markedet. Vi må nok regne med at kostnadene nå ligger noe høyere siden det jobbes døgnet rundt for å løse problemene, sier Christiansen.

Den totale påvikning å¨selskapet andre kvartalstall vil i stor grad avhenge av hvor mye tid som går med til å fikse problemene, og Austreid og Christiansen kan derfor ikke gi noe estimat pr. dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere