RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prosafe oppgraderer

Sist oppdatert:
Oljeservicekonsernet Prosafe ser økt kontraktslengde etter oppgraderingsmelding for FPSO Espoir Ivoirien.
Oljeselskapet CNR Internatioal har nå inngått en kontrakt med Prosafe om oppgradering av produksjonsskipet FPSO Espoir Ivoirien. Dette skal øke håndteringskapasiteten til fartøyet.

Prosafe mener av oppgradering også vil øke sannsynligheten får at FPSO'en forblir lenge på Espoir-feltet utenfor Elfenbenskysten.

Oppgraderingsarbeidet skal vært sluttført i begynnelsen av 2009, og vil blant annet øke FPSO'ens kapasitet fra 50.000 til 70.000 fat per dag. Det skal skje blant annet ved installasjon av en ny separasjonsenhet og en ny gasskomprimeringsmodul.

Oppgraderingsarbeidene vil foregå mens enheten er i produksjon, målsetningen er å gjennomføre prosessen med færrest mulige produksjonsforstyrrelser.

FPSO'en kom på kontrakt for CNR i februar 2002, og går på en 10 års fastkontrakt med ettårige opsjon på forlengelse med inntil 10 år.

- Den (oppgraderingen, red.anm.) støtter sannsynligheten for at FPSO Espoir Ivoirien vil forbli i drift på feltet gjennom dets tekniske levetid, og øker kvaliteten på Prosafes flåte av FPSO'er ytterligere, skriver Prosafe i en kommentar.

Det er ikke angitt noen verdier på tilleggsarbeidene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere