RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prosafe sikrer mer til Regalia

Sist oppdatert:
Prosafe har fått en hensiktsmelding fra Statoil på bruk av serviceriggen MSV Regalia på Visund-feltet. Kontrakten gjelder et oppdrag i første halvår neste år
Oppstart på kontrakten er i perioden 1. januar til 31. mars, med en fast periode for kontrakten på 4 måneder og 20 dager. Statoil har en opsjon på å forlenge kontrakten med en måned.

Verdien på den fastedelen er 18 millioner dollar, mens verdien ved utnyttelse av opsjonen er 21,7 millioner dollar. Opsjonsutnyttelsen vil avhenge av oppstart på kontrakten.

- Hensiktsmeldingen, som tildeles om lag ett år i forkant av forventet kontraktsoppstart, viser styrken i bolig- og servicerigg markedet, skriver Prosafe i en kommentar.

Kontrakten, som er et flyter-til-flyter DP oppdrag, vil være det fjerde i rekken av denne type oppdrag for Prosafe.

Etter dette har Prosafe sikret en samlet flåteutnyttelse i 2004 på omkring 89 prosent, 73 prosent i 2005, 62,5 prosent for årene 2006 og 2007, og ca 30 prosent i 2008.

- Selskapet opprettholder et positivt syn på markedet for moderne bolig- og servicerigger de kommende år både i Nordsjøen og internasjonalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere