RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prosafe toppet guiding og estimater(Ny)

Sist oppdatert:
Oljeservicekonsernet Prosafe la frem et resultat for fjerde kvartal som lå litt over egen guiding og analytikernes forventninger
Nytt: Flere tall og segmentinformasjon

Prosafe fikk et driftsresultat på 50 millioner kroner i fjerde kvartal, noe som ga et helårs driftsresultat på 366 millioner kroner.

Selskapet guidet i midten av januar på et driftsresultat for året på rundt 360 millioner kroner. Analytikerne hadde ventet et driftsresultat på 46 millioner kroner, ifølge estimater fra SME Direkt.

Flere tall

Driftsinntektene ble klart bedre enn ventet i fjerde kvartal, og endte på 783 millioner kroner. Det var ventet kun 727 millioner.

Resultatet før skatt endte 23 millioner kroner etter andre poster på 10 millioner kroner. Det var ventet 16 millioner kroner ifølge SME Direkt.

Gjentar positivt syn

Når det gjelder guidingen for 2004 så sier selskapet at de går inn i 2004 med en god ordrereserve og et generelt positivt syn på fremtidsutsiktene.

Segmentene

Serviceriggene, flotellene, vil være Prosafes pengemaskin fremover etter at fem av enhetene i fjor ble sikret lange kontrakter i Mexico-gulfen. Kontraktsdekning for 2004 er på hele 81 prosent før opsjoner. For 2005 til 2007 er dekning på 62,5 prosent takket være Mexico-kontraktene. Prosafe opplyser at de ser en rekke muligheter i 2004, men i andre halvår.

Den flytende produksjonen gir Prosafe en jevnt god kontantstrøm, men prosjekttilgangen har ikke vært helt som forventet. Selskapet solgt i fjerde kvartal den ene konverteringskandidaten de satt på, suezmax-tankskipet Serene Sky. Prosafe vil sikte mot å vinne en ny kontrakt i løpet av året. De ser en bedring i markedet for 2004.

Boretjenester har hatt et godt år men falt litt tilbake i fjerde kvartal på grunn av mangel på kontrakt for Rubicon-enheten. Det jobbes nå med å sikre enhet nye kontrakt. Det foregår også forberedelser til et stort anbud for Tampen-området.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere