RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prosafe tror på fremtiden

Riggselskapet leverer godt over hva som analytikerne ventet.

I fjerde kvartal hadde Prosafe en kapasitetsutnyttelse på 84 prosent for riggene og på 86 prosent i 2009. Selv som selskapet ikke betaler utbytte, venter de at de kommer til å betale utbytte i andre kvartal, tredje kvartal og fjerde kvartal av 2010.

Prosafe fikk et resultat før skatt som viser et underskudd på 7,8 millioner dollar i fjerde kvartal 2009. Det er en nedgang fra et overskudd på 26,2 millioner dollar i samme kvartal året før og skyldes at finanskostnadene økt som følge av avsetninger knyttet til aksjene de eier i Prosafe Production.

Sett bort fra underskuddet før skatt leverer selskapet bedre resultater enn hva markedet hadde forventet.

Før avskrivninger ble driftsresultatet (EBITDA) på 72,1 millioner dollar, ned fra 78,5 millioner dollar i fjerde kvartal 2008. Det ordinære driftsresultatet ble på 57,2 millioner dollar mot 65,6 millioner dollar i samme periode året før.

Stor skyld i resultatnedgangen kommer som en følge av en svekkelse i inntektene. Driftsinntektene falt til 106,7 millioner dollar fra 134,2 millioner dollar.

Analytikerne ventet ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans at driftsinntektene ville falle til 99 millioner dollar og at driftsresultatet før avskrivninger ville bli på 69 millioner dollar. Det ordinære driftsresultatet var ventet å bli på 53 millioner dollar, mens resultat før skatt var anslått å vise et overskudd på 42 millioner dollar.

Kontantstrømmen fra driften var positiv med 79,5 millioner dollar og etter finansierings- og investeringsaktivitetene ble kontantbeholdningen redusert med 19,3 millioner til 88,5 millioner dollar.

Selskapet venter en god langsiktig etterspørsel for halvt nedsenkbare boligrigger, med vekst i aktiviteten i Nordsjøen fra våren 2011 samt for dypvannsregionene.

- Prosafe har sikret flere kontrakter i Nordsjøen for 2010. Vi venter at flere offshoreprosjekter i Nordsjøen vil kreve boligrigger i 2011 og 2012, og vi forutser en høyere anbudsaktivitet i 2010. Markedet for halvt nedsenkbare boligrigger fortsetter å være bra i Mexico, hvor Pemex har høy aktivitet offshore for å oppretthold produksjonen ved Cantarell-feltet, skriver Prosafe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere