RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prosafes brønnintervensjonstap økte

Sist oppdatert:
Prosafe har i høst gjennomført en brønnintervensjonskampanje for Statoil, og selv om resulatene er gode, ble tapene større enn ventet på kontrakten
Prosafe har tidligere estimert tapene i forbindelse med brønnintervensjonskampanjen til mellom 4 og 4,5 millioner dollar på EBITDA-nivå, driftsresultat før avskrivninger. Fasiten viser ifølge en melding fra selskapet minus 6 millioner dollar.

Prosafe skule opprinnelig ha påbegynt kontrakten i april i år, men på grunn av store tekniske problemer ble kampanjen utsatt til i høst med et noe mindre omfang.

Selv om tapet ble større enn ventet for serviceriggen MSV Regalia, så var kampanjen ifølge Prosafe vellykket.

Arbeidet ble gjort på tre brønner på Statfjord, Visund og Åsgard på vanndybder fra 280 til 360m i oktober og november. Prosafe var hovedleverandør for kampanjen, og har kombinert ressurser fra FMC Kongsberg Subsea, Maritime Well Services og Oceaneering for å kunne levere et komplett tjenestespekter til kunden.

- Prosafe anser MSV Regalia å være i stand til å utføre helårs intervensjonsarbeid, med gunstig opererbarhet også i vintermånedene med barskt klima, skriver selskapet i en kommentar.

MSV Regalia ventes å begynne sin seksmåneders dynamisk posisjonering oppkoblings-/ konstruksjonsstøtte oppdrag i Vest-Afrika rundt 10. desember. Denne kontrakten har, som tidligere meddelt, en verdi på 17 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere