RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prosafes Regalia med kontrakt på Troll

Sist oppdatert:
Statoil har inngått en kontrakt med Prosafe Offshore for å leie fartøyet MSV Regalia
Fartøyet skal brukes som flotell ved Troll A-plattformen i Nordsjøen.

Kontrakten, som er signert på vegne av rettighetshaverne i Troll-lisensen, har en verdi på om lag 160 millioner kroner inklusive opsjoner. Den faste leieperioden er satt til 115 dager fra juli 2004. To opsjoner åpner for forlengelse i inntil 60 dager.

Prosjektet Troll prekompresjon (TPK) krever ekstra bemanning på opptil 150 personer på Troll A-plattformen i perioden. Regalia har 380 sengeplasser og skal knyttes til plattformen med gangbro.

TPK skal øke kompressorkapasiteten på Troll A slik at det blir mulig å presse mer gass gjennom rørledningene og til kundene på kontinentet.

Som eneste plattform i Nordsjøen får Troll A kompressorer drevet med elektrisk kraft hentet fra land. Som følge av dette får plattformen og Troll-anleggene på Kollsnes minimale utslipp av karbondioksid (CO2) og nitrogenoksider (NOx), heter det i meldingen.

Det nye utstyret skal være ferdig installert 1. oktober 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere