Prost går av

Sverre Jansen slutter som prest. Ifølge en pressemelding fra biskop Ingeborg Midttømme fikk hun i november en alvorlig klage på prost Sverre Jansen. Saken ble umiddelbart overlatt til politiet.

Sverre Jansen slutter som prest. Ifølge en pressemelding fra biskop Ingeborg Midttømme fikk hun i november en alvorlig klage på prost Sverre Jansen. Saken ble umiddelbart overlatt til politiet. Foto: (Tidens Krav)

Etter langvarig intimt forhold med en ansatt i kirken.

31.03.11 14:48

Biskopen mottok i november en alvorlig klage på prost Sverre Jansen om et «langvarig intimt forhold innenfor rammen av prestetjenesten».

- Saken ble umiddelbart overlatt til politiet for en vurdering av om dette var brudd på samfunnets krav til ham som yrkesutøver, sier biskop Ingeborg S. Midttømme i en kommentar.

- Hva betyr dette?

- Det betyr at han erkjenner å ha hatt et seksuelt forhold, sier Midttømme til Nettavisen.

Sverre Jansen, som bekrefter de faktiske forholdene, er for tiden sykemeldt.

Biskopen: - Forferdelig trist
Etter avtale med biskopen, vil han gå av som prest.

- Hva er din kommentar til denne saken, biskop Midttømme?

- Dette er forferdelig trist og vanskelig for mange i dag. Det er mange som er berørt. Jo høyere stilling man har, jo mer ansvar følger med, sier hun til Nettavisen.

«Ikke straffbart»
Politiet som har etterforsket saken siden desember, henla den denne uken, etter å ha konkludert med at presten ikke har gjort noe som er i strid med straffeloven.

Nettavisen følger saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.