Prostituerte ut mot voldsspill

Verdens eldste yrkesgruppe har kastet seg inn i kampen om å stoppe voldsspillet «Grand Theft Auto».

15.02.06 20:19

(Spillmagasinet): Det virker som om voldsspillet «Grand Theft Auto» blir elsket av spillere og hatet av de fleste andre.

Nå har spillet, hvor du blant annet kan ha sex med en prostituert, slå henne ihjel og dermed få pengene tilbake, fått de prostituerte på nakken.

På nettsiden sin oppfordrer organisasjonen Sex Workers Outreach Project (SWOP) i USA alle foreldre om å hjelpe til med å få spillet bannlyst, skriver Gamespot.

Swop refererer til en undersøkelse som hevder at «barn mer sannsynlig etterlikner figurer de identifiserer seg med. I voldelige spill spiller ofte spilleren skyteren eller gjerningsmannen».

Organisasjonen sier de er sterkt imot all form for sensur, men forklare at som bekymrede foreldre ønsker de å informere andre foreldre om den potensielle farlige påvirkningen slike voldsspill kan ha på barn.

Oppfordringen fra Swop føyer seg inn i en lang rekke klager på det breyktede spillet. Den etter hvert berømte advokaten Jack Thompson er svært oppsatt på å få spillet bort fra butikkhyllene, spesielt etter den kjente «hot coffee»-skandalen.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.