Gå til sidens hovedinnhold

Protestantiske ledere drøfter nordirsk flaggstrid

Belfast (NTB-AFP): Nord-Irlands regjeringssjef skal drøfte flaggstriden i hovedstaden Belfast med ledere for protestantiske og probritiske partier i den selvstyrte provinsen. Spenningen i den britiskstyrte provinsen ser ut til å avta.

Førsteminister Peter Robinson i den nordirske selvstyreregjeringen skulle torsdag møte Mike Nesbitt fra unionistpartiet UUP og andre protestantledere for å drøfte voldsbølgen. Flere enn 60 politifolk er skadd i opptøyene.

Mange nordirske protestanter raser over at det britiske flagget ikke lenger heises daglig på rådhuset i Belfast. Onsdag kveld ble det holdt nye demonstrasjoner mot det omstridte vedtaket flere steder i Nord-Irland, men ifølge BBC ble det ikke meldt om opptøyer.

Storbritannias minister for Nord-Irland Theresa Villiers mener at urolighetene har skapt et negativt bilde av provinsen som kan true investeringer og arbeidsplasser.

- Jeg forstår at striden om flagget bunner i sterke følelser, men det fins ingen unnskyldning for det vi har sett, sier hun.

Mer enn 100 personer er arrestert etter urolighetene i Belfast og andre nordirske byer. Onsdag ble det britiske flagget Union Jack igjen heist over rådhuset i Belfast, for å markere hertuginne Kates 31-årsdag. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk