RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Protestene fortsetter etter at svart tenåring ble skutt i USA

Minst to personer ble pågrepet under demonstrasjonen natt til torsdag.
Minst to personer ble pågrepet under demonstrasjonen natt til torsdag. Foto: Stringer
Sist oppdatert:
Protester brøt ut på ny i Berkeley i St. Louis natt til torsdag som følge av at en politimann skjøt og drepte en 18 år gammel svart mann.

Rundt 150 demonstranter blokkerte og lammet trafikken på en vei i Berkeley i St. Louis i Missouri i 45 minutter. Deretter demonstrerte gruppen utenfor bensinstasjonen hvor 18-åringen ble skutt og drept onsdag.

Demonstrasjonene var for det meste fredelige, men på et tidspunkt holdt politiet tilbake flere personer som forsøkte å bryte seg inn i en butikk. Minst to personer ble pågrepet.

St. Louis-politiet offentliggjorde onsdag en overvåkingsvideo hvor 18-åringen retter en pistol mot politimannen, men videoen blir avbrutt like før skytingen begynte. Politiet har senere frigitt ytterligere to videoer, men heller ikke disse viser hele situasjonen ettersom overvåkingskameraene tilsynelatende ikke dekker hele området.

Hendelsen onsdag skjedde ikke langt fra stedet der 18 år gamle Michael Brown ble skutt og drept av en hvit politimann i august. Svarte tjenestemenn i Missouri oppfordret folk onsdag til å skille mellom de to hendelsene. Michael Brown var ubevæpnet da han ble skutt og drept, framholder de. (©NTB)

Demonstranter blokkerte en vei i Berkeley natt til torsdag.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere