Protesterer mot innskrenking av abortlov i Spania

Madrid (NTB-TT): Flere tusen mennesker samlet seg i Madrid lørdag for å protestere mot regjeringens forslag om å innskrenke dagens abortlov.

Under parolen «Frihetens tog» samlet mange av demonstrantene seg utenfor togstasjonen Atocha i den spanske hovedstaden for å ta i mot flere demonstranter som kom fra andre steder i landet.

Demonstrantene bar bannere med slagord som «Det er min rett, det er mitt liv» mens de høylytt protesterte mot forslaget om å endre abortloven.

Etter sterkt press fra den katolske kirken la den konservative statsministeren Mariano Rajoy og hans regjering i desember fram et forslag om oppheve abortloven fra 2010, som tillater fri abort til og med 14. svangerskapsuke.

Forslaget skal i løpet av våren behandles i nasjonalforsamlingen, der regjeringspartiet PP har absolutt flertall. Dersom forslaget blir vedtatt, vil abort kun bli innvilget for graviditeter som følge av voldtekt eller dersom svangerskapet truer kvinnens fysiske eller psykiske helse.

Den katolske kirke applauderer forslaget, men kritikken er hard fra flere hold både innad i Spania og i det øvrige EU. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag