RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Protestleder pågrepet i Thailand

Bangkok (NTB-AFP): Thailandsk politi har pågrepet protestlederen Sontiyan Cheunruethainaitham for å ha trosset unntakstilstanden i landet.

Pågripelsen, som ble gjort mandag, var et uventet skritt fra thailandske myndigheter. Fram til nå har de vært tilbakeholdne med å pågripe protestledere fordi de frykter det vil føre til flere sammenstøt med opposisjonen.

- Han er den første som blir pågrepet for å ha trosset unntakstilstanden, opplyser Tarit Pengdith i Thailands departementet for spesialetterforskning.

Grunnet de langvarige og omfattende protestene i landet innførte myndighetene 22. januar unntakstilstand i Bangkok samt hovedstadens naboprovinser. Unntakstilstanden gir landets sikkerhetsmyndigheter fullmakt til å innføre portforbud, pågripe mistenkelige personer uten å måtte sikte dem, mediesensur, forby politiske møter med mer enn fem personer og erklære deler av hovedstaden forbudt område for dem som ikke har spesialtillatelse.

Protestene mot statsminister Yingluck Shinawatras regjering har de siste ukene fortsatt, til tross for unntakstilstanden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere