*Nettavisen* Nyheter.

Protestleder utpekt som ny statsminister i Ukraina

Kiev (NTB-Reuters-AFP): Protestlederne i Ukraina presenterte sitt forslag til ny regjering foran flere tusen mennesker på Uavhengighetsplassen i Kiev onsdag kveld.

26.02.14 20:16

Den ukrainske protestlederen Arsenij Jatsenjuk er foreslått som Ukrainas nye statsminister. Jatsenjuk, som beskrives som EU-vennlig, var en av de fremste opposisjonslederne under demonstrasjonene i Kiev som førte til at president Viktor Janukovitsj ble avsatt.

Regjeringsforslaget kommer fra et råd som representerer protestbevegelsen i landet, og den nye regjeringen må formelt godkjennes av nasjonalforsamlingen.

Overgangsregjeringen ble først presentert foran titusenvis av mennesker på Uavhengighetsplassen, som var sentrum for de tre måneder lange protestene som endte med regimeskifte sist uke.

Fungerende president Oleksander Turtsjynov sier den nye regjeringen er nødt til å ta upopulære beslutninger for å unngå sammenbrudd i økonomien og gjenopprette tillit hos långivere og investorer, samt å sikre at det ukrainske folk får et normalt liv. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag