*Nettavisen* Nyheter.

Prøv deg som trafikkbølle

Det er noe eget i det å kunne sette seg inn i en bil og gi jernet. Vi har spilt ”Destruction Derby Arenas” og fått utløp for vår destruktivitet. Her ser du hvordan det gikk.

23.02.04 14:27

Enkelte ting forandrer seg aldri, noe det siste spillet i ”Destruction Derby” beviser til det fulle.

Så er vi egentlig tilbake der det hele startet. ”Destruction Derby” var for mange inngangsporten til Sony sin interaktive underholdningsverden. Uheldigvis vil ikke ”Destruction Derby Arenas” lokke til seg særlig mange kjøpere. Spillene går riktignok ut på det samme, men nesten 10 år gjør mye med et konsept.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kan spilles over Internett
Fortsatt dreier det seg om å krasje mest mulig i de andre sjåførene, og jo vondere kollisjonene er, jo mer poeng ruller inn. Og hvis du har flest poeng når den siste bilen ruller over målstreken, er det karakteren din som får figurere øverst på seierspallen. I de vanlige løpene (som utgjør halvparten av konkurransene tilgjengelig for den ensomme spiller) har man riktignok plasseringer. Men den eneste måten disse påvirker sluttresultatet er ved at du får mer poeng jo høyere opp på resultatlista navnet ditt befinner seg. De tradisjonsrike arenaene er også på plass, minst like brutale som før.

Nytt er at du kan spille mot andre mennesker over internett. Her har man, i tillegg til de tidligere nevnte løpstypene, også tilgang på to ekstra moduser. Disse er variasjoner av ”Capture the Flag”, en spilltype hvis omtale vil lyde noe slik: ”Som ”Haren”, bare med lag og baser”. Og det er på nettet moroa ligger, for alene er ikke ”Destruction Derby” all verden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tamt alene, artig med flere
Under spillets gang vil en konstant følelse av å ha sett det mest før sitte i kroppen, og det tar relativt kort tid før det blir tydelig at dette konseptet har sett sine bedre dager. Det å krasje inn i hverandre med bil er ikke lenger like morsomt eller sjokkerende, og har dessuten blitt gjort bedre i andre titler. Den relativt tamme mesterskapsmodusen bedrer ikke akkurat utsiktene til de som må spille alene.

Online er derimot historien en helt annen, og spillet serverer god underholdning. Det å krasje med vilt fremmede mennesker er av en eller annen grunn utrolig mye morsommere enn med datamaskinen. Muligheten til å spille med andre personer er ”Destruction Derby Arenas” sitt sterkeste kort, for den tekniske siden imponerer heller ikke. Grafikken flyter fint, men kvaliteten ligger litt under middels. Lyden består for det meste av bromming og krasjing, mens jo mindre vi sier om musikken, jo bedre.

Midt på karakterskalaen
Alt i alt er dette et spill du drar frem engang i blant for fem minutter med moro. Spiller du over internett, vil frekvensen på ganger spillet settes i maskinen og tiden du bruker på det øke betraktelig. Med andre ord: Kombinerer man en lite imponerende teknisk side med dårlig nytt for den som må spille alene og god underholdning for de som spiller over nett, får man både ”Destruction Derby Arenas” og et spill som havner midt på karakterskalaen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.