Prøv et kult reisemål

Lurer du på hvor du skal reise på ferie i år? Sjekk ut disse tipsene om du vil bort fra turiststrømmen.

09.05.06 14:56

(SIDE2): Nettstedet iVillage har laget en liste over de kule, men mindre kjente destinasjonene for 2006.

Slovenia
Ljubljana passer perfekt for en stilfull storbyferie, som inkluderer vakre brusteinsgater, et flott hvit slott, ypperlige restauranter og barer som ligger ved den flotte elven Ljubljanica. Et stort pluss for byen er innbyggerne, alle med lange legger og svingende blonde krøller, som flokker seg ved barer ved elven i sommertid.

Aktive familier bør utforske Julian-alpene. Et område med turkise innsjøer og fri natur, som i tillegg ikke er oppdaget av for mange. Perfekt for fjellturer, tømmerfløting og ridning av de berømte Lipizzaner-hestene.

Klikk her for mer informasjon

Mosambik
Liggende på sydøstkanten av Afrika er Mosambik enda ikke interessant for turismen, men med sin utrolige 2470 kilometer lange kystlinje, bølgesprutende sandstrender og ørkenøyer begynner landet å bli oppdaget av jetsettere.

For barbent luksus er Bazarto Aschipelago et utmerket sted, hvor det ligger fem korallrev øyer bestrødd med en håndfull av ukjente idylliske strender.

Klikk her for mer informasjon

Tyskland
Dette er ikke et sted som er nyoppdaget, men 5 millioner besøkende kommer til et overfylt Tyskland for å se fotball WM denne sommeren. De største kampene kommer til å bli spilt i Berlin, München og Köln med opptil fire dagers mellomrom, så tid for utforsking av byene er ikke noe problem.

Berlin er et glimrende valg for et storbyopphold med det nyeste innen for mote, livlig nattliv og de mest nyskapende museum i Europa.

München er et merkelig sted hvor du kan finne gammel bayersk sjarme og den enkle veien til alpene.

I Köln må du ikke glemme å ta en tur innom de berømte museum for kunst og gjøre en tur ned Reinen til ren avslapning.

Klikk her for mer informasjon

Bulgaria
Bulgaria ligger ved det sorte havets kyst og fått turistene interesserte med sine vidunderlige strender. Selv om noen av feriestedene i nord har blitt noe overbefolket, går det an å få litt mer sand for seg selv i sør - fra Burgas til Tyrkia flotte steder.

Den peneste byen er Tsarevo, med rikelig arkitektur fra 1800-tallet, mens Ahtopol har en mer avslappet følelse og en imponerende to kilometer lang sandstrand.

Tips: Kjøp et feriehus før markedet sprenges.

Klikk her for mer informasjon

Tunisia
Forandringene er store i Tunisia og en ny verden begynner å ta form over hele landet. For å få en følelse av dette bør første stoppet være Carta-kysten, hvor hoteller, som Dar Said, blir sett på som et gjenopprettet Tunisia og som en standard.

En annen favoritt er Dar Dhiafa i Djerba, et kult sted med bygninger fra 1600-tallet og med flotte restauranter. Avslutt oppholdet i hovedstaden Tunis og bo i det minimalistiske Villa Didon.

Klikk her for mer informasjon

Flere reisesaker finner du her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag