*Nettavisen* Nyheter.

Prøvde å selge dop - ble tatt

Foto: Alexander Winger (Mediehuset Nettavisen)

En mann forsøkte å selge dop til Nettavisens journalist. Plutselig kom politiet og tok han med seg.

27.06.11 09:35

(NYBRUA, OSLO) Nettavisen: Da Nettavisens journalist Alexander Winger var på vei hjem fra jobb søndag ettermiddag, ble han tilbudt å kjøpe narkotika ved Nybrua i Oslo. Før selgeren hadde vist fram at han i det hele tatt hadde dop på seg, ble han hanket inn av politiet.

Nysgjerrig
- Personen, som var en mann i 30-årene av afrikansk opprinnelse henvendte seg til meg ved Nybrua.Han spurte om jeg ville ha noe. Av ren nysgjerrighet spurte jeg hva han solgte. Han svarte at det kom an på hva jeg ville ha. Jeg lo litt, og sa at jeg ikke var interessert, forteller Winger.

Han understreker at han ikke hadde til hensikt å kjøpe narkotika, han var bare nysgjerrig på personen han hadde sett stående på samme sted flere ganger når han har vært i området.

Politibil
Deretter gikk Winger videre, og selgeren fulgte etter, plutselig kommer en politibil mot dem.

- Da politibilen kom, hørte jeg selgeren sa «oh shit», deretter rygget han, og gikk oppover mot parallellgata. Så kommer to politikonstabler, de måtte løper for å ta han igjen. Deretter tar de han med seg og setter han i politibilen. Alt skjedde så fort, og jeg synes denne det var veldig interessant, i og med at vedkommende ikke hadde vist fram noe narkotika, og likevel blir han pågrepet, sier han videre.

Slik foregikk dialogen mellom de to:

(S=selger J=journalist)

S: - Hvordan går det?
J: - Fint.
S: - Kjøpe noe?
J :- Hva selger du?
S: - Det kommer an på hva du vil ha?
J: - Haha, jeg er ikke interessert.
S: - Oh, shit.

Avhørt på stedet
Deretter ble Winger avhørt av politiet på stedet, for å forklare hva mannen hadde sagt til han.

- Etter at mannen ble holdt igjen i bilen mens betjenter lette etter bevis i buskene, begynte han etter hvert å gråte og slå i veggen, forteller Winger videre.

Politiet forsøkte så å lete etter stoff i nærheten, for å se om han hadde lagt fra seg noe. Deretter kjørte de bort, med den mistenkte selgeren i baksetet.

- Skjellig grunn til mistanke
Operasjonsleder, Sissel Hansen ved Oslo politidistrikt, sier at dette ikke er noen unik sak, og at det er politiets fulle rett og pågripe personer de mistenker selger narkotika, selv om det ikke har oppsått noen situasjon hvor dopet har skiftet eier.

- I denne saken er det skjellig grunn til mistanke om salg av narkotika, da har politiet lov til å pågripe vedkommende for å sjekke, sier hun til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.