Gå til sidens hovedinnhold

Prøvde å selge «Norges styggeste» turistattraksjon

Gollis ble lagt ut for salg uten at «foreldrene» visste noen ting.

Gollis er lagt ut for salg på Finn.no, der det heter at nissen selges til høystbydende, skriver Nordlys.

– Vi vet ingenting om dette, sier Werner Kiil og Ola Giæver, som regnes blant forfedrene til Gollis.

De var med i den gamle handelsstandsforeningen i Lyngen som sørget for at Gollis kom til bygda i 1992, og som eier den i dag. Tirsdag oppdaget de at turistattraksjonen Gollis i Lyngen var lagt ut for salg på Finn.no.

– Vi er nå i høyeste beredskap, vi skal leie inn soldater som skal ligge i granskogen for å passe på han om natten, sier Giæver og ler.

– Veldig trist
– Det er veldig trist at noen prøver å selge Gollis, legger Giæver mer alvorlig til, og forteller om når nissen ble unnfanget over noen juleøl på kjøkkenbordet i sin tid.

– Vi er veldig glad i han. Han er en ekte født lyngsværing, sier Giæver.

I annonsen på Finn.no står det at Gollis selges til høystbydende.

"Er du på utkikk etter å ha større hagenisse enn naboen, eller trenger du en ny turistattraksjon til hjemplassen din ja da er nissen gollis akkurat det du leter etter", står det blant annet.

Vil fjerne annonsen
Kiil sier han har tatt kontakt med Finn.no og bedt dem fjerne annonsen.

- Det har tidligere vært bud og henvendelser om å kjøpe Gollis, men vi har alltid takket nei. Gollis er ekte lyngsværing og blir i bygda, sier Kiil.

Nissen Gollis, som ruver ni meter over bakken, står i skogkanten ved fergekaia på Lyngseidet og har tidligere blitt kåret av VG til norges styggeste turistattraksjon.

Les flere saker fra Nordlys her.

Kommentarer til denne saken