Provoserer Modern Warfare 2-kjøpere

Activision må tåle kritikk for å holde igjen «Modern Warfare 2».

09.11.09 13:22

Spillere som har lagt inn bestilling over nett på skytespillet «Modern Warfare 2» eller forhåndsbestilt over disk, men avhengig av å få spillet i posten, kan ikke regne med at spillet kommer frem til lanseringsdagen 10. november.

Det er advarselen både butikker og distributøren Activision kommer med før lanseringen av årets mest etterlengtede spill. Spillmagasinet har fått klagebrev fra frustrerte kjøpere, og i flere forum diskuteres situasjonen. Mens personer som har bestilt via DVDhuset.no rapporterer om at «Modern Warfare 2» allerede er levert, må andre vente.

Får «Modern Warfare 2» for sent

Forbrukere som har lagt inn en bestilling på spillet via Platekompaniets nettsider får følgende tilbakemelding:

Vi takker for din bestilling av Call Of Duty: Modern Warfare 2. Spillet slippes som kjent tirsdag 10. november. Det sendes fra oss mandag 9. november. Vi skulle gjerne sendt spillet tidligere, men det lar seg ikke gjøre da vi har fått veldig strenge restriksjoner fra leverandør på akkurat dette.

Problemet er knyttet til lanseringsdagen 10. november, som faller på en tirsdag. Utgiveren Activision forklarer i en kommentar at det normalt sett hadde vært greit å sende ut «Modern Warfare 2» to dager før lansering, men på grunn av lanseringsdagen lar ikke det seg gjøre.

Nedenfor kan du se Activisions forklaring som sendes ut sammen med bestillingsbekreftelsen i nettbutikken til Platekompaniet:

Ingen web-butikker får lov til å sende ut Modern Warfare 2 til kunder før mandag 9. november. Dette for å være 100% sikre på at spillet ikke er tilgjengelig før 10. november. I utgangspunktet ville vi gitt ok på å sende ut spillet 2 dager før release til kunder som bor langt unna Oslo, men i og med at Modern Warfare 2 slippes en tirsdag lar ikke dette seg gjennomføre. Forbrukere som bor langt unna Oslo kan dessverre bli berørt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Forvirrende informasjon fra Elkjøp

Platekompaniet er ikke de eneste skal ha blitt svar skyldig overfor sine kunder. I en e-post til Spillmagasinet lufter en spiller sin frustrasjon overfor elektronikkjeden Elkjøp.

Lasse Horne og tre venner har bestilt spesialutgaven av Xbox 360 Elite som slippes med spillet «Modern Warfare 2», men fikk 6. november beskjed om at de kan se langt etter både spillet og konsollen på lanseringsdagen 10. november.

- Elkjøp reklamerer jo med «forhåndsbestill denne pakken nå og få den på lanseringsdagen». Vel, det klarer de ikke. På fredag fikk vi beskjed om at Elkjøp ikke hadde sendt pakkene, fordi de ikke hadde noe å sende ut, skriver Horne til Spillmagasinet.

Elkjøp på sin side at hevder at dette ikke er korrekt og at alle bestillingene på konsollen allerede er sendt ut.

- Ja, vi har nok av konsoller på lager og alle bestillinger er allerede sendt ut. Personen må dessverre ha fått feil opplysninger fra en kundebehandler, og dette beklager jeg på det sterkeste, sier assisterende salgssjef for underholdning i Elkjøp, Christoffer Dybendahl, til Spillmagasinet.

Horne er imidlertid kritisk til Dybendahls påstand. Han har ikke mottatt noen e-post fra Elkjøp om at forsendelsen er på vei med blant annet sendingsnummer, som er vanlig praksis hos elektronikkjeden.

Dybendahl sier til Spillmagasinet at når det gjelder nettbestillinger av spillet «Modern Warfare 2» via Elkjøps nettbutikk, kan de fleste kunder forvente spillet i postkassen på lanseringsdagen med forbehold om adresser utenfor allfarvei.

22 butikker i flere byer i Norge holder nattåpent i forbindelse med lanseringen av «Modern Warfare 2». Her får du hele oversikten.

«Modern Warfare 2» slippes til PS, PS3 og Xbox 360 10. november. Se lanseringstraileren til «Modern Warfare 2»:

HTML EMBED

(Se HD-versjonen av videoen her)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.