RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prøv pinot fra New Zealand

(Crestock)
Sist oppdatert:
Ung, frisk og fyldig.

(SIDE2): New Zealand er et spennende vinland. Med naturen som kan minne om Norge på mange måter, leverer vin i verdensklasse. Det er særlig pinot noir som trives så godt i det til tider kjølige klimaet der en burde teste ut først hvis en skal ha en skikkelig godbit av en vin.

Denne pinoten var en del av høsten nyhetsslipp, og er en skikkelig lekkerbisken for de som liker vin med akkurat denne druen.

Matua Valley Pinot Noir 2009, New Zealand
(# 80539, kr 125) Poeng: 86

Helt lyserød på farge. Aroma av røde bær og grønne urter. Meget frisk og fruktig på smak. Tørr, god og lang ettersmak med fine tanninner. En lettdrikkelig og god vin som passer til pastaretter, hvitt kjøtt eller som kosevin. Laget på 100 prosent Pinot Noir.

Vingården Matua Valley ligger nordvest for Auckland på nordøya, og det var brødrene Bill og Ross Spence som i på midten av 1970-tallet etabelerte sin vinproduskjon her. De markerte seg raskt på markedet fra den såkalte «nye verden» innenfor vin, og har stukket av med en rekke priser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere