RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prøvekjørte ambulansen i fylla

STOPPET: Politiet fikk raskt stoppet kvinnen som forsøkte å kjøre av gårde med ambulansen i Lørenskog natt til søndag. Det er ikke første gang uvedkommende stikker av med et utrykningskjøretøy. Dette bildet er tatt for et år siden, da en ambulanse ble stjålet i Lillestrøm.
STOPPET: Politiet fikk raskt stoppet kvinnen som forsøkte å kjøre av gårde med ambulansen i Lørenskog natt til søndag. Det er ikke første gang uvedkommende stikker av med et utrykningskjøretøy. Dette bildet er tatt for et år siden, da en ambulanse ble stjålet i Lillestrøm. Foto: ALEXANDER GJERMUNDSHAUG (ROMERIKES BLAD)
Sist oppdatert:
Kvinnen våknet sannsynligvis med fylleangst.

Den spesielle episoden skjedde i Bringebærveien på Rasta i Lørenskog ved 02.10-tida i natt, skriver Romerikes Blad.

– Selvfølgelig beruset
Ambulansepersonellet var ute på et vanlig sykdomsoppdrag da en forbipasserende kvinne fant ut at hun ville prøvekjøre det ulåste utrykningskjøretøyet.

– Den 47 år gamle kvinnen var selvfølgelig beruset, forteller operasjonsleder Ola Magne Mæle i Romerike politidistrikt.

47-åringen skal ikke ha kommet mange meterne før hun ble stoppet. Hun kjørte imidlertid tilstrekkelig til at hun nå er anmeldt for både kjøring i påvirket tilstand og forsøk på motorvogntyveri.

Ikke første gang
Dette er ikke første gang noen forsøker å stjele en ambulanse.

Og i slutten av oktober i fjor, ble en ambulanse stjålet på Strømmen mens ambulansepersonellet var inne og drev livreddende arbeid.

For ganske nøyaktig et år siden ble en ambulanse stjålet utenfor Kiwi i Lillestrøm. Den gang ble bilen funnet igjen bare fire minutter seinere. Da var den forlatt bare noen hundre meter fra Kiwi-butikken.

Drev livreddende arbeid
Også i oktober i fjor, skjedde det samme. Da var det en 26 år gammel mann fra Ullensaker som stjal en ambulansebil på Strømmen mens ambulansepersonellet drev livreddende arbeid inne i leiligheten.

Dersom det er flere der ute som vurderer å gjøre det samme som disse tre har gjort, kan vi gjøre oppmerksom på at du har liten mulighet til å komme langt. Ambulansene er nemlig utstyrt med sporingssystem, så sentralene vet nøyaktig hvor kjøretøyene befinner seg.

Les flere saker fra Romerikes Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere