RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prøver Eastern-raid igjen

Sist oppdatert:
En ukjent aktør har lagt inn bud på halvparten av aksjene i Eastern Drilling, bare rundt en uke etter forrige forsøk. Nå er prisen skrudd opp og akseptfristen utvidet. Les mer her:
(Ill. foto)

Meglerhuset ABG Sundal Collier melder at de etter børsslutt onsdag gikk ut i markedet på vegne av en klient som ville ha minimum 50 prosent av aksjene i Eastern Drilling.

Interessenten, som ikke er navngitt, tilbyde 130 kroner per aksje og ordren hadde en varighet til torsdag morgen klokken 09.00. Men i meldingen til Oslo Børs melder ABG Sundal Collier at de har blitt instruert til å holde fristen til fredag klokken 09.00.

I forrige uke kom et lignende tilbud på minst 50 prosent av aksjene i selskapet. Den gangen var det meglerhuset First Securities som sto bak.

Les mer om saken her:
Bud på riggselskap

Flere spekulasjoner

Forrige uke gikk det flere spekulasjoner på hvem som var interessert i Eastern Drilling. Flere nevnte Ocean Rig og Geir Aune som mulige interessenter, mens også investeringsselskapet Lime Rock Partners bar trukket frem. Lime Rock er i dag storeiere i selskapet fra før, og var med på å starte selskapet sammen med Smedvig.

Også Fredriksen-systemet har blitt nevnt, men Trøim avviste til NA24 iMarkedet forrige uke at de hadde lagt inn noe bud. Også amerikanske Noble Drilling kan være interessert i selskapet. De tapte for Fredriksen i Smedvig, og kan tenkes å ville være interessert i den moderne riggen som Eastern har under bygging.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere