RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prøver igjen på Svalbard

Sist oppdatert:
Det lille oljeselskapet Nordic Petroleum ASA forsøker seg med en ny søknad om leteblokker for olje på Svalbard, etter at det først forsøket strandet med fredning av området
Ifølge en pressemelding torsdag så har Nordic Petroleum i dag begjørt tildeling av to nye blokker (utmål) offshore i Bellsund på Svalbards vestkyst, gjennom sitt heleide datterselskap Svalbard Oil Company AS (SOCAS).

De to begjærte blokkene har hver et samlet areal på 30 kvadratkilometer. Begjæringen om tildelingen av blokkene er fremsatt overfor Bergmesteren for Svalbard.

Blokkområdene ligger like nord for Bellsund-strukturen, som ble fredet av Kronprinsregenten i Statsråd den 19.2.2003 med virkning fra 01.01.2004. Det antas at tildelingen av blokkene vil skje i løpet av 2006.

- Det antas videre at de to strukturene hver kan inneholde mer enn 100 millioner fat olje, skriver Nordic Petroleum.

Det noterte oljeselskapet varslet onsdag at de har fremmet et erstatningskrav overfor Miljøverndepartementet med bakgrunn i fredningen av selskapets bergverksrettigheter i Bellsund på Svalbards vestkyst.

Bergmesteren for Svalbard avviste den 16.08.05 å tildele fem utmål i Bellsund til selskapet, grunnet at bergverksrettighetene ligger innenfor den nå utvidede Sør-Spitsbergen nasjonalpark.

Bergmesteren opplyste samtidig at om det ikke var for vernevedtaket, så ville disse utmålene/blokkene bli tildelt. Selskapets geologer antar at Bellsundoljefeltet kan inneholde omkring 125 millioner fat olje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere