RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prøverørsbarn fikk selv prøverørsbarn

Foto: John Myrhaug (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
«Mirakel-Mona» er nærmest født og oppvekst i et blitsregn.

28 år gamle Mona Susanne Tetlie fødte i august i år lille Ainlin på St. Olavs hospital og ble dermed sannsynligvis det første prøverørsbarnet i Norge som selv har født et prøverørsbarn, skriver avisa Sør-Trøndelag.

– Jeg vil med ganske stor sikkerhet si at hun er den første i Norge, men neppe den første i verden siden vi 1. juli i år passerte hele 5 millioner prøverørsbarn. Men noen statistikk på dette finnes neppe, sier professor Tom Tanbo ved Rikshospitalet.

Mest lest på Nettavisen:

Det vakte stor oppmerksomhet når Mona Susanne Tetlie kom til verden 17. juli 1984, og hun er nærmest født og oppvekst i et blitsregn.

– Det har gått slag i slag med mediedekning; skolestart, ulike bursdager, konfirmasjonen – til og med da prøverørsbarn nummer et eller annet rundt tall her i Norge ble født, er jeg blitt trukket inn. I tillegg har jeg også medvirket i Newton, sier Tetlie.

Hun har valgt å være positiv til oppmerksomheten fra mediene fordi hun vet at barnløshet har vært og fortsatt er vanskelig å snakke om for mange.

– Hvis jeg kan hjelpe noen med å være åpen og stå fram, er det kjempebra. Det gir meg en god følelse, sier hun.

Lille Ainlin er hennes tredje barn, men det første med hennes nye samboer. De to første kom uten prøverørsbefruktning.

Da hun ble intervjuet av Sør-Trøndelag i forbindelse med sin første fødsel i 2005, så hun for seg avisoppslagene hvis hun selv noen gang skulle få et prøverørsbarn:

– Prøverørsbarnet fikk prøverørsbarn! Ja, det ville nok blitt oppstyr, sa hun da.

Det gikk troll i ord. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere